Mijn printkop is defect, wat moet ik nu doen?

27-04-2017, door:


Mijn printkop is defect, wat moet ik nu doen?Het falen van de printkop is één van de meest voorkomende defecten van moderne printers. In dit artikel leest u hoe u dit probleem kan proberen op te lossen.

Een printkopstoring, bij Canon ook wel kenmerkend als Foutcode B200, kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door verstoppingen of door een sensordefect.
Het eerst wat je kunt proberen, is om het recente geheugen van de printer leeg te maken.
Dit doe je door de printer volledig van de stroom af te halen. Haal dus de stekker er uit en laat deze er voor minimaal 2-3minuten uit. Vervolgens kan de printer weer ingeschakeld worden en kunt u zien of de foutmelding is verdwenen.
 
Wanneer dit niet heeft geholpen is waarschijnlijk uw printkop defect.
Belangrijk om te weten bij een defecte printkop is of de printkop vast in de printer zit, of op het inktpatroon.
Enkele vuistregels om hier achter te komen:
  • Bij de meeste huis, tuin en keukenprinters zit de printkop in de printer. Deze printers hebben vaak 4 of meer inktpatronen.
  • Bij printers met 2 inktpatronen, zit meestal de printkop op het inktpatroon.
Bij printers met de printkop op het inktpatroon is de oplossing simpel. Het patroon met de defecte printkop moeten vervangen worden. Zo wordt namelijk de printkop ook vervangen en zou de printer weer naar behoren moeten werken.
 
Bij printers met een ingebouwde printkop is het wat lastiger. Als de printkop verwijderbaar uit de printer is, kunt u proberen om de printkop te reinigen. U kunt hier lezen hoe u dit moet doen.
 
Mocht dit niet gewerkt hebben, dan is het waarschijnlijk einde verhaal voor de printkop. Wanneer de printer nog in de 2-jarige garantieperiode valt, kunt u het beste contact opnemen met het verkooppunt of de fabrikant. Een printkopdefect valt namelijk onder de garantie en wordt dan kosteloos gerepareerd.
Wanneer uw printer niet meer in de garantieperiode valt, kunt u ervoor kiezen om de printkop zelf te vervangen. Wij bij Go4inkt verkopen diverse soorten printkoppen voor Canon printers. Deze kunt u hier vinden. Als het niet duidelijk is welke u nodig heeft, kunt u deze blog lezen of contact met ons opnemen.
 
We hopen dat uw probleem hiermee is opgelost.
 
Met vriendelijke groet,
Team Go4inkt



« naar blog overzicht

Canon QY6-0083 printkop refurbished Canon QY6-0083 printkop refurbished
€ 50,00
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt