Hoe gebruik ik reinigingsvloeistof?

16-02-2017, door:


Hoe gebruik ik reinigingsvloeistof?Wanneer een printer langere tijd niet gebruikt wordt, ontstaat er een kans dat de inktpatronen gaan uitdrogen. Als dit gebeurt is, is het belangrijk dat de uitgedroogde inkt snel gereinigd wordt. Hoe u dit moet doen, leest u in dit artikel.

Belangrijk om te weten voordat je aan het reinigen begint, is of de printkop ingebouwd zit in de inktpatronen, of dat deze in de printer zit. Normaal gesproken is bij printers waar meer dan 2 inktpatronen in gaan (1 zwart patroon en 1 kleur patroon) de printkop in de machine ingebouwd. Bij printers met 2 of minder inktpatronen, zit de printkop meestal op het patroon. 
 
Het reinigen van de printkoppen kan met reinigingspatronen, of met de universele reinigingsvloeistof.
Reinigingspatronen zijn niet voor alle printers beschikbaar, kijk daavoor bij uw printer onder het kopje 'inktpatronen'.
Deze handleiding is voor het reinigen met de universele reinigingsvloeistof.

We beschrijven eerst de stappen voor een printer met ingebouwde printkop.
 
Stap 1: Vul alle lege inktpatronen met de reinigingsvloeistof.
 
Stap 2: Doe nu een (diepte)reiniging met de printer. Vaak hebben moderne printers een ingebouwd reinigingsprogramma. Hier staat uitgelegd hoe u dit programma kunt vinden op een Canon, Brother of HP printer. Het beste is om de printer nu even te laten rusten, ongeveer 15 - 20 minuten, zodat de reinigingsvloeistof zijn werk kan doen.
 
Stap 3: Doe de normale inktpatronen weer terug in de printer. Reinig vervolgens de printer nog eenmaal met deze normale inktpatronen.
 
 
Stappenplan voor printers zonder ingebouwde printkop.
Stap 1: Neem een pluisvrije doek en dep deze een beetje in de reinigingsvloeistof. Maak hiermee voorzichtig de printkop van uw cartridge schoon. Zodra u geen zwarte restanten meer op de doek ziet, is de printkop van de buitenkant gereinigd. Als de individuele kleuren nu zichtbaar zijn op de printkop, dan is deze weer klaar voor gebruik.
 
Stap 2: Als u de inviduele kleuren niet ziet na stap 1, dan dient u de spuitkanaaltjes open te krijgen. Doe hiervoor een klein laagje reinigingsvloeistof op een schaaltje en plaats het inktpatroon met de printkop naar beneden in het schaaltje. Laat dit een aantal uren liggen, zodat de reinigingsvloeistof zijn werk kan doen. Voer vervolgens stap 1 nogmaals uit.
 
 
 



« naar blog overzicht

Klant login

Beoordeling Go4Inkt