Mijn epson printer geeft strepen, hoe te reinigen

15-03-2017, door:


Mijn epson printer geeft strepen, hoe te reinigen

Zijn de afdrukken van uw Epson printer van mindere kwaliteit, of print de Epson printer strepen als u een afdruk maakt? Dan is er een grote kans dat de spuitkanalen verstopt zitten. De inktpatronen en inkt zorgen voor een verstopping van de spuitkanalen.

Onderstaand worden een aantal basisstappen uitgelegd hoe een verstopping te herkennen en hoe deze verstoppingen op te lossen zijn. Al dan niet met behulp van reinigings inktpatronen/cartridges.


De redenen voor het verstopt raken van de printkop:
- De leeftijd van de printer, wanneer de printer > 2 jaar oud is komen verstoppingen van de printkop vaker voor.
- Mogelijk wordt er met de printer te weinig geprint waardoor uitdroging van de inkt en inktpatronen de oorzaak kunnen zijn van de verstopping.
- Mogelijk is de printkop doorgebrand, dit door gebrek aan inkt of te lang doorprinten met lege inktpatronen. Hier is helaas geen oplossing voor. Enige is het aanschaffen van een nieuwe printer.

Zie onderstaand de mogelijke stappen die doorlopen kunnen worden. Onderstaand wordt aangegeven voor een Epson printer die niet voorzien van een LCD/ scherm op de printer. Hierdoor is het reinigen alleen mogelijk via de computer.


 1.png                                                                                                                                                                             4.png
Stap 1: Open via het Start-menu op uw PC: Apparaten en printers  Stap 2: Ga naar uw printer en klik hierbij op de rechtermuisknop. Vervolgens klik je op: Voorkeursinstellingen voor afdrukken 
 

3.png
 6.png
Stap 3: Navigeer in de bovenste tabladen naar het menu 'hulpprogramma's'. Selecteer hier de optie 'Printkop reinigen'  Stap 4: U krijgt vervolgens een soortgelijk scherm als bovenstaand te zien. Klik hierbij op 'Starten'.
 
Na het uitvoeren van het reinigingsprogramma stelt de printer een controle van de spuitkanalen voor. Wanneer u deze uitvoert, kunt u zien of de inktpatronen weer goed functioneren. Wanneer de controle-afdruk niet goed is, kunt u proberen het reinigingsprogramma nog eens uit te voeren.
 
 
Hieronder ziet u enkele controlepatronen
7.gif  8.gif
 De printer werkt normaal  De printer moet worden gereinigd



Hoe komt het dat de printer verstopt raakt:

  • Dit kan door ouderdom komen van de printer of van de inktpatronen die erin zitten. Dan kan de printkop mogelijk sneller uitdrogen.
  • Bij bijvoorbeeld een overgang van Origineel naar Huismerk, of andersom kan het voorkomen dat de printkop verstopt raakt. Ook de overgang naar andere type inkt kunnen voor verstoppingen zorgen.
 
 
We hopen dat uw probleem hiermee is opgelost,
 
Team Go4inkt
 
 
Deze handleiding is te gebruiken voor onder andere:
Epson XP-235 Expression Home
Epson XP-245 Expression Home
Epson XP-335 Expression Home
Epson XP-345 Expression Home
Epson XP-435 Expression Home
Epson XP-445 Expression Home
Epson Stylus Office BX510
Epson Stylus SX400
Epson Stylus SX515
Epson Workforce WF-2660 DWF
Epson Workforce WF-3620



« naar blog overzicht

Epson T1291 bk Reinigingspatroon Epson T1291 bk Reinigingspatroon
€ 7,60
(incl. 21% btw)
Epson T0801 bk Reinigingspatroon Epson T0801 bk Reinigingspatroon
€ 5,70
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt