Problemen met draadloze verbinding.

19-11-2016, door:


Wij van Go4inkt horen regelmatig dat er problemen zijn met het draadloos verbinden van uw printer en uw computer of laptop. Vaak is dit te weiten aan een aantal oorzaken, deze hebben we hieronder opgesomd. Een aantal kunt u zelf vaak al uittesten om sommige zaken uit te sluiten.

Zie onderstaand een aantal veel voorkomende oorzaken voor het niet draadloos kunnen verbinden met u computer.

1) Soms kan de afstand tussen de printer en het draadloze modem voor problemen zorgen. Dit kan te maken hebben met een muur of vloer (met staal/wapening) die er tussen zit. Het komt ook voor dat één of meerdere andere aparaten voor storing zorgen. De router heeft een maximaal bereik waarbinnen verbinding kan worden gemaakt, hoe verder weg of hoe meer obstakels er zijn hoe slechter de vervinding wordt naarmate de printer verder weg staat.

Een optie om te testen of dit het probleem is om de printer dichter bij het modem te plaatsen. Let evven op, wanneer de printer een WiFi signaal heeft, betekent dat niet dat dit een goed continue signaal is.
 
2) U kunt ook eens de gehele installatie opnieuw doen. Zet de printer naar fabrieksinstellingen en verwijder de software op uw computer. Installeer alles opnieuw en bekijk of het nu beter gaat.

3) Ons advies is om een bekende/icter er even na te laten kijken. Wij van go4inkt kunnen ook uw computer even tijdelijk overnemen om te zien of wij op afstand iets kunnen betekenen. Let wel, vaak zitten hier kosten aan verbonden.

3) Mogelijk is uw printer defect. Dit komen we niet heel vaak tegen maar ook dit kan gebeuren. Wanneer er nog garantie op de printer zit, kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met de printerfabrikant. Dit is de laatste optie omdat we vaak al zien dat de eerder genoemde opties in de meeste gevallen al de oplossing bieden..
 
Mogelijk kunt u hiermee al verder.
 
Mvg,
Team Go4inkt« naar blog overzicht

Huismerk HP 364XL serie (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st) Huismerk HP 364XL serie (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st)
€ 21,55
(incl. 21% btw)
Huismerk HP 920XL (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st) Huismerk HP 920XL (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st)
€ 38,55
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt