Het ontstaan van het printen

04-11-2016, door:


Het ontstaan van het printenPrinters zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar hoe deden ze dat duizenden jaren geleden? En hoe is de printer ontstaan? Dat leest u in dit artikel.

Printers zijn vandaag nuttige randapparaten voor kantoren, bedrijven en individuen. Ze zijn een van de belangrijkste document & afbeelding afdrukapparaten en is een must voor de goede werking van kantoren. De geschiedenis van printers, begon terug in 3000 v.Chr., toen ronde rolzegels werden gebruikt om af te drukken op een kleitablet. De bewijzen zeggen dat beide, de Egyptenaren en Chinese beschavingen, al met behulp van deze technologie manuscripten en berichten afdrukten. Er zijn duizenden kleitabletten gevonden uit de pre-historische plaatsen van deze landen. Zelfs in verschillende archeologische vindplaatsen van de Mohenjo Daro beschaving, zijn meer dan duizend kleitabletten gevonden, maar wat er geschreven is op deze tabletten is nog onbekend.

Afdrukkwaliteit bleef stijgen als de eeuwen voorbij vliegen. In het decennium van 1430-40, werd de drukpers uitgevonden en werden er gedrukt in Duitsland; het was de pers van Gutenberg. Wij zijn de afgelopen eeuw getuige geweest van een afdrukrevolutie, waar de techniek van afdrukken drastisch is veranderd. Talloze high-tech printers en drukpersen werden gelanceerd in de 20e eeuw. Printers werden een essentiëel randaparaat voor kantoren. Dit was de tijd wanneer bedrijven die zich bezig houden met informatietechnologie, zoals HP, Canon, Dell, Kodak, Xerox, etc. zijn ontstaan. Deze bedrijven met hun innovatie gaven een nieuwe draai aan de grafische industrie.

Laat we enkele belangrijke mijlpalen van de geschiedenis van printer opsommen:

Prehistorie: Indus-vallei, Egyptische en Chinese beschavingen beginnen met de meest natuulijke printtechnologie.

Gutenberg pers: de eerste drukpers ooit, die werd uitgevonden in de 15e eeuw. Er werden vooral boeken en vaktijdschriften gepubliceerd. Het was de eerste grote stap in de geschiedenis van printers.

Lithografie werd uitgevonden in 1796. Het was een techniek waarmee afdrukken konden worden gemaakt op een zacht oppervlak. In het proces van afdrukken werden een paar chemicaliën gebruikt zoals inkt.

Fotokopieerapparaten: Deze werden geïntroduceerd in het jaar 1960, en werden al snel een van de essentials voor kantoren. Het werkte als een vervanging voor de koolstof papers.

Thermische Printers: Dit soort printers gebruiken warmte voor het genereren van afdrukken op wit papier. Een paar decennia terug, was het een van de meest gebruikte printers.

Laserprinter: De eerste laser printer kwam tot stand in het jaar 1969. Het werd uitgevonden door de grafische industrie reus XEROX. Vandaag hebben bijna alle merken hun eigen reeks van laserprinters.

Inkjetprinters: De inkjet printing technologie werd ontwikkeld in het decennium van de jaren 1950. Met deze printer, kan een afbeeldingen afgedrukt worden op papier en kunststof platen. En is, na laserprinters, een van de meest gebruikte printers in de wereld.

Afdrukken in 3D: Dit is een van de nieuwste technologieën in de grafische industrie. Met deze printer, kunnen drie dimensionale afbeeldingen en teksten worden afgedrukt.




« naar blog overzicht

Compatible inkt cartridge CLI-571XL bk/c/m/y, van Go4inkt. Compatible inkt cartridge CLI-571XL bk/c/m/y, van Go4inkt.
€ 23,75
(incl. 21% btw)
Brother LC-223/225XL serie inktpatronen huismerk BK/C/M/Y (4 st) (LC223-LC225) Brother LC-223/225XL serie inktpatronen huismerk BK/C/M/Y (4 st) (LC223-LC225)
€ 30,50
(incl. 21% btw)
Huismerk HP 364XL serie (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st) Huismerk HP 364XL serie (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st)
€ 21,55
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt