MicroSD kaartjes

27-07-2016, door:


Recent hebben wij van Go4inkt een nieuwe productgroep toegevoegd aan ons assortiment. Dit keer betreft het de data-opslag. Hierin vallen onder andere de MicroSD-kaartjes en USB-sticks.

Vooral de MicroSD-kaarten worden steeds meer gebruikt. Een MicroSD-kaart is een zeer kleine, met flashgeheugen opgebouwde geheugenkaart die gebaseerd is op een TransFlash-formaat. Vooral voor mobiele telefoons, en andere mobiele apparaten, zijn deze kaartjes uiterst geschikt vanwege hun kleine formaat en het steeds groter worden van de capaciteit van de kaartjes.
 
Gewone MicroSD-kaarten hebben een geheugenlimiet van 4GB. Omdat de vraag naar grotere geheugenkaartjes groot was en de technologie steeds vooruit ging, werd de MicroSDHC ontwikkeld. Deze 'HC' staat voor High Capacity. Deze MicroSDHC kaartjes hebben dan ook een maximum capaciteit van 32GB en worden bij oude apparaten vaak niet ondersteund, omdat deze technologie nog niet geïmplementeerd was in de apparaten. Toen er veel vraag kwam naar nog grotere MicroSD kaartjes, kwam de MicroSDXC standaard. 'XC' staat hierin voor eXtended Capacity en de maximum capaciteit hiervan is 2TB. Alhoewel geen enkele fabrikant zo'n grote MicroSDXC kaartjes aanbiedt.
 
Alle drie van deze kaartjes gebruiken ook een ander bestandssysteem. De MicroSD gebruikt een FAT16 systeem, de MicroSDHC een FAT32 systeem en de MicroSDXC een exFAT systeem. Hierdoor worden vaak in apparaten niet alle geheugenkaartjes ondersteund. Wel worden oudere systemen altijd ondersteund, wanneer het apparaat het nieuwe systeem ondersteund. Wanneer bijvoorbeeld de maximum capaciteit van uw apparaat 32GB is, dan worden alle kaartjes t/m 32GB ondersteund.
 
Kijk daarom altijd goed wat de maximum geheugencapaciteit van uw apparaat is, zodat u weet welk kaartje u kunt gebruiken.



« naar blog overzicht

Klant login

Beoordeling Go4Inkt