Reinigen Brother Printers

22-01-2016, door:


Reinigen Brother Printers

Zijn de afdrukken van uw Brother printer van mindere kwaliteit, of print de Brother printer niet alles meer zoals op uw beeldscherm zichtbaar is?

Onderstaand worden een aantal basisstappen uitgelegd hoe je dit kan herkennen en oplossen.


 
Figuur1.jpg         Figuur2.jpg
Stap 1: Ga naar uw Brother printer toe.                     Stap 2: Zoek het menu instellen.


          Figuur3.jpg Figuur4.jpg
Stap 3: Zoek het menu Inkt.  Stap 4: Zoek het menu Reinigen.

Eerst gaan we bekijken welke kleur/inktpatroon van uw Brother printer problemen geeft, dit doen we door bij stap 4 te kiezen voor Testafdruk. Nu wordt er een afdruk (printje) gemaakt en deze moet overeenkomen met nevenstaande afdruk.

Wanneer je één kleur/inktpatroon mist of niet goed afgedrukt wordt, dan is deze kleur niet goed meer en zit er mogelijk ergens een verstopping.

Oplossing:

  • Probeer op uw Brother printer eerst via stap 4 de optie Reiniging uit (2x). Daarna print u een testafdruk, mocht er verbetering zijn in de afdrukken kuntu dit nog eens 2x herhalen.
  • Mocht dit niet naar tevredenheid helpen, dan ligt het misschien aan het inktpatroon. Probeer daarom een ander Brother inktpatroon te installeren en probeer het met deze.  

Mocht ook dit niet baten, dan raden we aan om een Brother reinigingspatroon te bestellen bij ons en deze te gebruiken. Normaal wordt met de inkt gereinigd. Wanneer de verstopping wat 

Figuur5.jpg

hardnekkiger is, moeten er reinigingspatronen gebruikt worden.

Deze reinigingspatroon plaats je bij de juiste kleur, of alleen bij de niet-werkende kleur. Voor iedere kleur/inkt heb je een aparte reinigingsinktpatroon nodig. In totaal heb je er 4 nodig (ligt aan het type printer) die te gebruiken zijn totdat ze leeg zijn.

Na het gebruik van de reinigings inktpatronen kunt u deze weer opbergen en de normale inktpatronen plaatsen. Dan maakt u even een nieuwe testafdruk om te zien of er voorruitgang in zit. Mogelijk dit 2x herhalen totdat de verstopping opgelost is.

Mocht de testafdruk er weer prima uitzien, dan kunt u weer verder. Heeft u reinigings inktpatronen gebruikt dan kunt u deze opbergen voor een volgende onderhoudsbeurt.

Mocht het nog niet opgelost zijn en de Brother printer valt binnen de garantie (meestal 2 jaar), neem dan even contact op met de winkel waar u deze printer gekocht heeft. (wanneer Go4inkt dit is kun je dit ons even laten weten per mail info@go4inkt.nl of telefoon). Dan gaan we dit in behandeling nemen en oplossen voor u. Zodat u weer verder kunt met printen.
 

Hoe komt het dat de printer verstopt raakt:

  • Dit kan door ouderdom komen van de printer of van de inktpatronen die erin zitten. Dan kan de printkop mogelijk sneller uitdrogen.
  • Bij bijvoorbeeld een overgang van Origineel naar Huismerk, of andersom kan het voorkomen dat de printkop verstopt raakt. Ook de overgang naar andere type inkt kunnen voor verstoppingen zorgen.
Deze handleiding is te gebruiken voor het oplossen van verstoppingen in onderstaande printers:
Brother DCP-J 132W, Brother DCP-J 152W, Brother DCP-J 172W, Brother DCP-J 552W, Brother MFC-J 4420 DW, Brother MFC-J 6520 DW, Brother MFC-J 6720 DW, Brother MFC-J 6920 DW

Mvg, team go4inkt« naar blog overzicht

Klant login

Beoordeling Go4Inkt