Reinigen HP Printers

15-01-2016, door: Team Go4inkt


Reinigen HP Printers

Zijn de afdrukken van uw HP printer minder aan het worden. Of print de printer niet alle kleuren even goed meer, krijg je een groene waas over de afdruk heen. Dan zit mogelijk of de inktpatroon verstopt of is de printer verstopt.

In dit artikel proberen we een aantal stappen te omschrijven om erachter te komen waar het probleem zit en hoe je deze verstopping op kunt lossen.


 
                             image003.jpg image002.jpg
Stap 1: Ga naar uw HP printer toe.           Stap 2: Zoek het menu instellingen.

 
 
                             image008.jpg
image006.jpg
 
Stap 3: Zoek het menu Extra  Stap 4: Zoek het menu Printkop Reinigen.
 
 

Eerst zoeken we naar de inktpatroon die het problemen geeft, dit doen we door bij stap 4 te kiezen voor Afdrukkwaliteitrapport. Nu wordt er een afdruk gemaakt en deze moet overeenkomen met nevenstaande afdruk.

Wanneer één inktpatroon/kleur gemist wordt of als deze niet goed wordt afgedrukt, dan is deze kleur niet goed meer en zit er mogelijk ergens een verstopping bij de betreffende inktpatronen.

Figuur5.jpg

Oplossing:

 
  • Probeer eerst op uw HP printer via stap 4 de optie Reinigen uit (2x).                                                                       
  • Daarna weer het Afdrukkwaliteitrapport afdrukken, mocht er verbetering zijn kun je nog eens 2x reinigen.

Mocht dit niet helpen, dan probeert u even een nieuwe inktpatroon. Na het plaatsen van het nieuwe inktpatroon probeert u nog 1x te reinigen en vervolgens print u weer het Afdrukkwaliteitrapport.

Mocht ook dit niet baten dan raden we aan om een reinigingspatroon te bestellen bij Go4inkt en deze te gebruiken. Normaal wordt met de inkt gereinigd. Wanneer de verstopping wat hardnekkiger is kunnen reinigingspatronen gebruikt worden.

Deze reinigingspatroon kun je plaatsen bij de kleur(en) die niet goed functioneert. Voor iedere kleur heb je een apart reinigingspatroon nodig. In totaal heb je er 4,5 of 6 nodig (ligt aan het type printer) die je kunt gebruiken totdat ze op zijn.

Na het gebruik van de reinigingspatronen kunt u deze weer opbergen en de inktpatronen erin plaatsen. Dan een Afdrukkwaliteitrapport afdrukken om te zien of dit geholpen heeft. Dit mogelijk 2x herhalen totdat de verstopping opgelost is.

Mocht het Afdrukkwaliteitrapport er weer prima uitzien, dan kunt u weer verder. Heeft u reinigingspatronen gebruikt dan kunt u deze opbergen voor een volgende onderhoudsbeurt.

Mocht het nog niet opgelost zijn en de printer valt binnen de garantie, neem dan even contact op met de winkel waar u deze gekocht heeft. (wanneer Go4inkt dit is kun je dit ons even laten weten per mail info@go4inkt.nl of per telefoon). Dan gaan we dit in behandeling nemen en oplossen voor u. Zodat u weer verder kunt met printen.

 

Hoe komt het dat de printer verstopt raakt:

  • Dit kan door ouderdom komen van de printer of van de inktpatronen die erin zitten. Dan kan de printkop mogelijk sneller uitdrogen.
  • Bij bijvoorbeeld een overgang van Origineel naar Huismerk, of andersom kan het voorkomen dat de printkop verstopt raakt. Ook de overgang naar andere type inkt kunnen voor verstoppingen zorgen.

 

Deze handleiding is te gebruiken voor onder andere:
HP Photosmart 5520
HP Deskjet 3050 
HP Envy 4500 e-All-in-One
HP Deskjet 2050
HP Deskjet 3520 e-All-in-One
HP Photosmart C 5300
HP Photosmart eStation C 510 a
HP Photosmart D 5460
HP Officejet 6000
 
HP Officejet 7500 A 

 
« naar blog overzicht

Geschikt voor HP 364 bk reinigingspatronen Geschikt voor HP 364 bk reinigingspatronen
€ 5,75
(incl. 21% btw)
Geschikt voor HP 364 c reinigingspatronen Geschikt voor HP 364 c reinigingspatronen
€ 5,75
(incl. 21% btw)
Geschikt voor HP 364 m reinigingspatronen Geschikt voor HP 364 m reinigingspatronen
€ 5,75
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt