HP Printer Resetten

29-07-2019, door:


HP Printer Resetten

Er zijn meerdere manieren om uw HP printer te resetten, die allemaal ook andere gevolgen hebben. Zo kan je bij sommige printers de inktniveaus resetten, dit kan handig zijn wanneer u de cartridges zelf bij heeft gevuld. Een soft reset kan je ook makkelijk uitvoeren, dit is een eenvoudige methode maar vaak wel effectief. Ook kan je een factory reset doen op je HP printer, hierbij gaan alle instellingen en opgeslagen gegevens verloren. Deze kan je uitvoeren wanneer je problemen hebt met de printer die je niet op een andere manier opgelost krijgt.


HP printer inktniveaus resetten

Er zijn meerdere methodes voor het resetten van de inktniveaus. We bespreken er een paar. De eerste en tweede methode zijn vooral van toepassing op oudere HP printers, waarbij de inktpatroon informatie op de printer wordt opgeslagen. Bij nieuwere HP printers wordt deze informatie op het inktpatroon opgeslagen, daarvoor is de derde methode van toepassing.

Methode 1

Stap 1: Verwijder zowel de zwarte als het kleuren inktpatroon van de printer.

Stap 2: Druk op de ‘Aan’ knop van de printer en houd deze twintig seconden vast, schakel de printer vervolgens uit. Doe dit vijf maal, zodat de HP inktpatroon informatie wordt gewist van het geheugen van de printer. HP printers onthouden namelijk normaal gesproken de vijf laatst gebruikte cartridges.

Stap 3: Installeer de inktpatronen weer in de printer. Check of de inktniveaus zijn gereset.

Methode 2

Stap 1: Schakel uw printer uit. Schakel deze vervolgens weer in en sluit deze aan op je computer met een USB kabel.

Stap 2: Druk op de Windows-toets, ga vervolgens naar het configuratie scherm. Dit doe je door op het tandwieltje te klikken in de linker kolom. Klik nu op ‘Apparaten’  en vervolgens op ‘Printers en Scanners’.

Stap 3: Klik op jouw printer in de lijst. Klik op ‘Beheren’ en vervolgens op ‘Voorkeursinstellingen voor afdrukken’.

Stap 4: Klik op het menu ‘Printerservices’ en vervolgens op ‘Geschatte inktniveaus’. Nu zou er de optie ‘Reset inktniveau’ tevoorschijn moeten komen.

Methode 3

Bij nieuwere HP printers wordt de inktpatroon informatie niet meer op de printer opgeslagen, maar op een chip op het inktpatroon. Dat maakt het resetten lastig. Er zijn voor bepaalde modellen inktpatronen chipresetters te krijgen. Dit zijn kleine apparaatjes waar je het inktpatroon op moet zetten om de chip te resetten. Ook is het mogelijk om zelf geresette chips te kopen en deze op het patroon te plaatsen.

HP printer soft resetten

Een soft reset wilt zeggen dat het tijdelijke geheugen van de printer gewist wordt. Dit kan je doen door simpelweg de stroom even van de printer af te halen, en deze vervolgens weer aan te zetten. Aangezien het geheugen in de printer in dit geval namelijk even geen stroom krijgt, wordt het bestaande geheugen gewist. De instellingen en gegevens die u heeft ingesteld op de printer blijven bij deze methode wel behouden. Probeer dit altijd eerst, voordat je een reset naar fabrieksinstellingen uitvoert.

Om een HP printer te soft resetten, kunt u de volgende stappen proberen:

  1. Haal de cartridges uit de printer.
  2. Schakel de printer uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  3. Wacht minimaal 60 seconden.
  4. Steek de stekker weer in het stopcontact en zet de printer aan.
  5. De printer is nu gereset.

HP printer resetten naar fabrieksinstellingen

Het resetten van de printer naar fabrieksinstellingen kan op twee manieren. De eerste manier is voor printers met een LCD-schermpje, de tweede voor printers zonder LCD-schermpje.

Methode 1: Voor printers met touchscreen

Stap 1: Ga naar de instellingen van de printer. Bij de meeste printers kom je hier, door op het tandwieltje te drukken.

Stap 2: Ga naar ‘Service’.

Stap 3: Selecteer de optie Standaardwaarden herstellen. Vervolgens drukt u op OK om dit te bevestigen. De printer wordt vervolgens automatisch opnieuw opgestart.

 

Methode 2: Voor printers zonder touchscreen (netwerkinstellingen resetten)

Stap 1: Met de printer aan, druk kort op de Cancel-knop (rode knop) om de printer uit de slaapstand te halen

Stap 2: Druk op de Wireless-knop (de knop met de boogjes) en de Cancel-knop tegelijkertijd voor drie tot vijf seconden

Stap 3: De netwerkinstellingen van de printer zijn nu gereset.

 

 

Mocht het niet lukken of heeft u nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via info@go4inkt.nl




« naar blog overzicht

Huismerk HP 364XL serie (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st) Huismerk HP 364XL serie (1xbk/c/m/y) inktpatronen huismerk (4 st)
€ 21,55
(incl. 21% btw)
Compatible inkt cartridge PGI-570XL bk/bk/c/m/y (5 st), van Go4inkt Compatible inkt cartridge PGI-570XL bk/bk/c/m/y (5 st), van Go4inkt
€ 29,65
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt