Wanneer vervang ik mijn drum?

17-11-2016, door:


Wanneer vervang ik mijn drum?Natuurlijk varieert de levensduur van een drum per printer, echter zijn er veel teken die aan geven dat het tijd is om de drum te vervangen. Hieronder zullen we enkele punten bespreken, waaraan u kunt zien of de drum aan vervanging toe is.

Aantal kopie├źn
Een laserprinter houdt het aantal afgedrukte pagina's nauwkeurig bij. De meeste printers geven automatisch dat de drum vervangen moet worden, als een specifiek aantal afgedrukte pagina's is bereikt. Bij veel eenvoudige laserprinters zit de drum in de toner. In deze gevallen wordt de drum dan automatisch vervangen, als je een nieuwe toner installeert.

Slechte afdrukkwaliteit
Wanneer de drum aan vervanging toe is, gaat de afdrukkwaliteit hier zwaar onder lijden. Dit komt doordat elke oneffenheid op de drum resulteert in een lijn, vlek of streep op je afdruk. Wanneer de drum los van de toners zitten in je printer, bevestig dan eerst dat de toners niet het probleem zijn, voordat je de drum vervangt.

Leeg document
Als u bij het afdrukken van pagina's alleen lege documenten uit de printer ziet komen, dan is dit een duidelijk teken dat, wanneer de toners niet leeg zijn, de drum aan vervanging toe is. Om deze te vervangen kunt u de instructies op de printer volgen.

Vreemde geluiden
Als er vreemde, mechanische of slijpende geluiden uit uw printer komen, dan kan dit ook een teken zijn dat uw drum moet worden vervangen. Vooral een slechte kwaliteit afdruk in combinatie met vreemde geluiden uit uw machine is een sterke aanwijzing op een versleten drum.

Printer resetten
Vaak wordt bij moderne printers niet het uiterste uit de drum en toners gehaald. Daarom kunt u ervoor kiezen om de printer te resetten. Het niveau wordt hierbij teruggezet naar 100%, waardoor u kunt blijven printen totdat u ziet dat de afdrukken er te erg onder gaan lijden.
Hoe u uw printer kunt resetten leest u hier.« naar blog overzicht

Klant login

Beoordeling Go4Inkt