HP printers weigeren huismerk inkt

04-11-2016, door:


HP printers weigeren huismerk inktAfgelopen september kregen veel HP gebruikers de foutmelding: "Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges". Echter was dit niet het geval. Er was niets mis met de huismerk cartridges.

Na onderzoek is gebleken dat het gaat om een drietal series huismerk cartridges. Zodra bleek dat het probleem in de firmware van de printers zat, is om opheldering gevraagd bij HP Nederland. Zij gaven aan van niets te weten. Wanneer je op dat moment contact zocht met de HP klantenservice kreeg je te horen dat het probleem veroorzaakt wordt door de huismerk cartridges. Echter kwam HP hier al snel van terug en geven ze aan dat er een firmware-update is geweest die het probleem veroorzaakte. Het niet meer functioneren van huismerk cartridges zou dus een onbedoeld gevolg zijn geweest van een update.
 
Echter, is er door verschillende partijen onderzoek gedaan en is hier uit naar voren gekomen dat er helemaal geen firmware-update is geweest in de periode dat de foutmeldingen naar voren kwamen. De laatste keer dat deze machines een update hebben gehad was op 22 maart 2016. Ook printers die niet op het netwerk waren aangesloten, en dus ook niet konden updaten, vertonen het probleem. De oorzaak van het probleem zit hem dus niet in de firmware-update, maar dit zal al voorgeprogrammeerd in oudere firmwares van de printers.
 
Inmiddels zijn problemen met de cartridges opgelost. Chipfabrikanten hebben hun chips aangepast, waardoor ze niet meer geweigerd worden in de HP machines.
 
Getroffen printertypes
HP Officejet Pro 6830
HP Officejet Pro 8610
HP Officejet Pro 8615
HP Officejet Pro 8620
HP Officejet Pro 8625
HP Officejet Pro 8630
HP Officejet Pro 8640
HP Officejet Pro 8660
HP Officejet Pro x451dn
HP Officejet Pro x451dw
HP Officejet Pro x476dn
HP Officejet Pro x476dw
HP Officejet Pro x551dw
HP Officejet Pro x576dw« naar blog overzicht

Huismerk HP 364XL bk inktpatroon compatible met chip Huismerk HP 364XL bk inktpatroon compatible met chip
€ 6,55
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt