Printer tijdens de vakantie

13-07-2016, door:


Tijdens de vakantieperiode hebben we allemaal apparaten thuis die dan niet eens of nauwelijks gebruikt worden. Zo zijn dat ook vaak de printers. Maar wat moet ik nou doen met mijn printer als ik op vakantie ben? Dat leest u in dit artikel.

Wanneer u lange tijd uw printer niet gebruikt, is het verstandiger om deze helemaal uit te zetten. Printers verbruiken namelijk erg veel inkt met het reinigen van de machine. Slechts ongeveer een derde van de inkt komt op het papier terecht, de rest verdwijnt na het reinigen in een opvangsponsje. Wanneer u uw printer uitzet gaat deze natuurlijk niet meer reinigen. En aangezien een printer al snel 2 of 3 keer per dag gaat reinigen, ook als je hem aan hebt staan en niet gebruikt, scheelt dit toch erg veel inkt. Vooral als je lange tijd weg bent. Maar ook wanneer je niet op vakantie bent, maar als bijvoorbeeld je naar school gaande kinderen vakantie hebben en er dus nauwelijks wordt geprint kunt u uw printer beter uitzetten. Dit zal u zeker schelen in de portomonnee.

Maar waarom reinigt die printer zichzelf zo vaak dan?
De printer doet dit zodat de inkt rondom de spuitopeningen niet gaat opdrogen. Wanneer de inktresten bij de spuitopening opdrogen, is er geen doorgang meer voor verse inkt, waardoor uw printer niet meer goed print.
Dit moet dus wel voorkomen worden, wanneer de printer lange tijd niet gebruikt wordt.

Hier volgen dus enkele tips om uw inktpatronen niet te laten uitdrogen.

  • Print een keer per week een pagina waar alle kleuren in zitten.
    Dit is misschien wel de beste methode om uitdroging te voorkomen. Wanneer u gaat printen, wordt de inkt rondom de spuitopeningen vervangen door verse inkt, die weer een lange tijd bestand is tegen uitdroging.
  • Schakel de printer uit via de aan/uit-knop
    Als u simpelweg de stekker uit het stopcontact haalt, om zo de printer af te sluiten, dan kunnen de printkoppen zich niet terugzetten in hun basispositie. Wanneer ze niet in hun basispositie staan zullen ze sneller uitdrogen. Bij het uitschakelen via de aan/uit-knop zullen de printkoppen altijd teruggaan naar hun basispositie.
  • Laat de printer eens per week reinigen
    In plaats van dat de printer 2 of 3 keer per dag reinigt, kunt u de printer ook handmatig een keer per week reinigen door middel van het reinigingsprogramma van uw printer. Het effect hiervan is ongeveer hetzelfde als het een keer per week printen. Het zorgt ervoor dat er nieuwe inkt door de spuitopeningen stroom waardoor deze weer een lange tijd bestand is tegen uitdroging.

 

Mvg,

Team Go4inkt




« naar blog overzicht

Klant login

Beoordeling Go4Inkt