Verkeerd Papierformaat?

14-06-2016, door:


Verkeerd Papierformaat?Geeft uw printer aan dat u het verkeerde papierformaat gebruikt tijdens het printen? Dit is erg vervelend en het gebeurt meestal net wanneer het niet goed uit komt. Waarschijnlijk komt dit doordat de afdrukinstellingen verkeerd zijn ingesteld.

Voor wie?
Dit probleem kan je in principe met elke printer hebben. Elke printer heeft wel instellingen met betrekking tot het aanpassen van het afdrukformaat voor het gebruik van verschillende soorten papier. Dit heb je bijvoorbeeld nodig als je een keer op A6 papier wilt printen in plaats van A4.

Wat gebeurt er?
Vaak krijgen mensen een foutmelding van de printer dat er een verkeerd papierformaat wordt gebruikt. Bij Canon is dit bijvoorbeeld het geval bij Foutcode 1304/E10, 2100, 2101 en 4101. Dit probleem kan voorkomen bij zowel enkelzijdig als dubbelzijdig afdrukken. Ook kan het voorkomen dat dit probleem zich alleen voordoet wanneer je bijvoorbeeld een internetpagina probeert te printen, en dat het bij het printen van bijvoorbeeld een document wel goed gaat.

Hoe is dit op te lossen?
- Wanneer dit probleem zich voordoet bij het printen van welke bron dan ook (bijvoorbeeld een document of een internetpagina), kijk dan eens naar de papierinstellingen op uw printer. Belangrijk hierbij is om eerst te weten van welk papierformaat u gebruik wilt maken. Normaal gesproken is dit A4 papier, maar dit kan ook kleiner papier zijn (bv. A6) of groter papier (bv. A3). Wanneer u dit weet kunt u dit aanpassen in het instellingenmenu op de printer. Kies hierbij het juiste formaat.

- Wanneer dit probleem zich alleen voordoet bij het printen van bijvoorbeeld internetpagina's, kijk dan eens naar de afdrukinstellingen van het desbetreffende programma. Ga hiervoor eerst naar afdrukken. Vervolgens krijgt u een venster soortegelijk aan dit venster:
afdrukvenster.PNG








Klik hier op 'Eigenschappen'.
Vervolgens opent er een nieuw venster. Dit venster is voor elk merk printer anders. Voor de HP Officejet ziet het er als volgt uit: eigenschappen afdrukken.PNG











Zoek hier, door de bovenste tabbladen te gebruiken, naar de optie 'Papierformaat'. Kies hier het juiste papierformaat van het papier dat u in de printer hebt zitten. Wanneer u dit hebt gedaan klikt u op 'OK'.

- Wanneer dit probleem zich alleen voordoet bij het dubbelzijdig afdrukken, kijk dan naar de instellingen van het dubbelzijdig afdrukken op het desbetreffende programma waarvan u een pagina af wilt drukken, indien uw printer dit ondersteunt. Dit doe je op dezelfde manier als beschreven staat in de vorige stap (dus bij het menu 'Eigenschappen'). Kijk hierbij naar de instelllingen voor het dubbelzijdig afdrukken in plaats van de instelling papierformaat.
 
Mvg,
Team Go4inkt



« naar blog overzicht

HP A4 papier 80 grams CHP110 1x500vel HP A4 papier 80 grams CHP110 1x500vel
€ 7,50
(incl. 21% btw)
Huismerk Fotopapier Glossy (10x21) 250g/m² (50st) Huismerk Fotopapier Glossy (10x21) 250g/m² (50st)
€ 10,85
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt