Printer onderdelen uitgelegd

20-11-2015, door:


Printer onderdelen uitgelegdWat wordt bedoeld met de verschillende onderdelen die benoemd worden bij een advertentie van een printer. Wat betekenen de verschillende onderdelen die op de printer aanwezig zijn. We gaan dit uitleggen zodat dit duidelijk wordt voor u. Wat wordt bijvoorbeeld met ADF bedoeld, of wat wordt er met wifi direct bedoelt. We gaan proberen om de meeste zaken uit te leggen.

Welke zaken kunnen we onderscheiden wanneer u op zoek bent naar een nieuwe printer. Moet dit een goedkope printer zijn, of een printer waar goedkope inktpatronen of toners in kunnen. Of moet de printer snel kunnen afdrukken. Allemaal randvoorwaarden om te kiezen voor een bepaald soort/type printer.

Alle in one:
Functies: Hier worden de functies uitgelegd bijvoorbeeld: printen, scannen, kopieren.
Kleur: Kan met dit product zwart of kleuren of beide geprint/gekopieerd/gescand worden.
Dubbelzijdig: Is dubbelzijdig printen, kopieren of scannen mogelijk
LCD Scherm: dit is een lcd scherm waarmee de printer bedient kan worden. Dit kan touchscreen zijn of niet. Bij sommige modellen kun je de foto's om af te drukken als voorbeeld laten weergeven voordat ze afgedrukt worden.

Printen:
Techniek: Hier wordt aangegeven of het om een inktjet, laser of led printer gaat.
Inkt/toners: Er wordt meer informatie gegeven omtrent de verschillende inktpatronen of toners. Het kan voordelig zijn wanneer je meerdere inktpatronen/toners in je printer hebt zitten. Hierdoor wordt alleen die kleur vervangen die ook echt leeg is... Waardoor euro's bespaart kunnen worden.
Aantal inkt/toners: Hier wordt aangegeven hoeveel inktpatronen/toners in de printer zitten, zijn dit er 1, 2, 4 of 5 stuks of nog meer.
Printformaat: Aangegeven wordt welke formaten met de printer geprint/gekopieerd kunnen worden. Bijvoorbeeld A5 formaat, A4 formaat, A3 formaat, A2 formaat, A1 formaat, A0 formaat.
Resolutie zwart: Het aangeven van de DPI (dots per inch) waarmee de printer print/kopieerd. Dit geeft de kwaliteit van de afdrukken/prints weer. Hoe hoger de DPI hoe scherper alles zichtbaar is op de afdruk.
Printsnelheid zwart: Hier worden het aantal te printen pagina's per minuut weergegeven voor zwarte printen.
Printsnelheid kleur: hier wordt het aantal te printen pagina's per minuut weergegeven voor kleuren afdrukken
Papierinvoer: Dit geeft de manier weer hoe het papier ingevoerd wordt voordat dit in de printer gaat.
Papier capaciteit: Hier wordt aangegeven hoeveel vel papier maximaal in de printer gelegd te worden.

Scannen
Methode scannen: hier wordt aangegeven of de scanner een flatbedscanner of een sheetfeeder. Bij een flatbedscanner wordt het te scannen document op een glasplaat gelegd om te scannen. Dubbelzijdig is niet mogelijk, alleen wanneer handmatig het document gedraaid wordt. Bij een sheetfeeder wordt het te scannen document in een feeder gelegd, bij ok wordt het document enkel of dubbelzijdig gescand. BIj een sheetfeeder kunnen meerdere documenten ineens gescand worden.
Resolutie: Hier wordt aangegeven met hoeveel DPI (dots per inch) de printer scant. Dit geeft de kwaliteit van de afdrukken/prints weer. Hoe hoger de DPI hoe scherper alles zichtbaar is op de afdruk.

Kopieën
Vergroten: De vergrotingsfactuur, vaak zie je van 25 tot 400%

Overige functies:
USB aansluiting: De printer is met een USB aansluiting aan te sluiten op uw computer of laptop.
Wifi:
de printer is draadloos aan te sluiten in het netwerk.
LAN: de printer is bekabeld in het netwerk te zetten. De printer kun je bekabeld thuis in je router inpluggen, hierdoor wordt deze ook door alle draadloze aparaten gevonden. Deze LAN aansluiting zitten voornamelijk op de duurder printers.
Wireles direct: hiermee wordt een draadloos netwerk door de printer gegenereerd. Hierdoor is het mogelijk vanuit en laptop of smartphone te printen naar de printer zonder dat met internet verbonden is. De printer maakt een eigen hotspot waarmee te communiceren is.

ADF: dit is de afkorting voor Automatic Document Feeder. Dit staat voor het kopieren of scannen van meerder vellen papier tegelijk. Bijvoorbeeld in de printer worden 25 vel papier gelegd die gekopieerd dienen te worden. Dit wordt dan door de printer verzorgd.

Fax: er is een fax aanwezig, nog de faxlijn in de printer steken dan kunt u deze functie gebruiken.
Printen: er kunnen afdrukken gemaakt worden vanaf verschillende aparaten.
Scannen: via scansoftware (meestal apart te installeren) kunnen scans gemaakt worden die of naar de mail of naar de computer gestuurd worden.

Energieverbruik: Het maximum stoormverbruik, bijvoorbeeld 12 watt
Besturing: Voor welke systemen is de printer geschikt, Windows, Mac OS X.
Gewicht: Gewicht printer in kilogrammen.
Kleur: Hier wordt de kleur aangegeven van de printer, meestal zwart, of wit. Tegenwoordig worden meerder kleuren gemaakt. Soms kan gekozen worden uit, rood, blauw of grijs.
Afmetingen: Hier worden de afmetingen van de printer weergegeven in cm meestal. H= hoogte, B= breedte,  D=Diepte. Let erop dat soms nog papier uitsteekt of een klep open moet staan. Hierdoor kunnen af en toe problemen ontstaan wanneer deze in een kast met bepaalde ruimte moet staan.
EAN nummer: Dit is het europese nummer (ofwel streepjescode) dat ieder product in Europa krijgt. Hiermee is de printer te herkennen om welk type het gaat.
OEM nummer: Dit is het nummer van de fabrikant.

Keuze printer:
Het is al lastig genoeg om alle functies te kunnen onderscheiden. Zie onderstaand de belangrijkste:
Wij geven altijd aan om de volgende zaken te bekijken wanneer u op zoek bent naar een nieuwe printer.
Wat moet de printer kunnen: printen, scannen, kopieren, of faxen
Hoe wilt u deze aansluiten: LAN, Wifi, USB
Hoeveel print u: 1 pak per week of 1 pak per maand, of 1 pak per 2 maanden.
Budget: wilt u 50 of 250 euro uitgeven.
Snelheid: wanneer u meer print is het verstandig een sneller printer aan te schaffen.
Aantal inktpatronen: 4 of 5 is aan te raden zodat u alleen de kleur wisseld die ook leeg is.

Heeft u nog vragen stel ze ons gerust, info@go4inkt.nl

MVg, Team go4inkt



« naar blog overzicht

HP A4 papier 80 grams CHP110 1x500vel HP A4 papier 80 grams CHP110 1x500vel
€ 7,50
(incl. 21% btw)
Procell batterijen AA/PC1500/LR06 (per 10 stuks) Procell batterijen AA/PC1500/LR06 (per 10 stuks)
€ 10,05
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt