Compatible, remanufactured, refill

16-11-2015, door:


Compatible, remanufactured, refillWe krijgen van klant vaak de volgende vraag: Wat is het verschil tussen Compatible, remanufactured en refill toners of inktpatronen. Dit zijn allemaal termen die gebruikt worden om B merken inktpatronen aan te geven. Je kunt het vergelijken met de A en B merken in de Supermarkt. Oftewel andere leveranciers dan de merken HP, Canon, Brother enzovoort. We zullen dit kort gaan toelichten om hier wat meer duidelijkheid in te geven. Het verschil zit hem voornamelijk in de manier hoe deze B merken tot stand komen.

Algemeen:
Iedere leverancier of verkoper beslist over zijn eigen producten. Dat wil zeggen, het komt voor dat sommige verkopers refills blijven verkopen terwijl er al lang compatibles beschikbaar zijn. Dit is een keuze die iedere verkoper voor zichtzelf maakt en die keus heb je als verkoper.

Refill:

Refill wordt gebruikt voor inkpatronen en toners waarbij gebruik gemaakt wordt van het originele product. Dat wil zeggen bijvoorbeeld een HP inktpatroon is leeg deze wordt zuiver gemaakt en dan opnieuw gevuld met inkt of toners. Daarna wordt deze gecontroleerd en de chip (wanneer nodig) gereset. Veel inktpatronen en toners zijn tegenwoordig uitgerust met chips, deze dienen bij refills of verniewd te worden of deze dienen gereset te worden zodat ze weer gebruikt kunnen worden.

Wanneer refill? Bij refill zijn er twee mogelijkhede. Refill wordt voornamelijk gebruikt bij producten die niet nagemaakt kunnen of mogen worden. De grote merken als HP, Canon, Epson hebben patenten op deze producten waardoor namaak niet toegestaan is. Wanneer je patenten schaad loop je kans op vervolging en bij veroordeling kun je als bedrijf hoge boetes krijgen. Refills zie je ook bij veel inktshops die met de spuit je inktpatroon navullen, die mogelijkheid is er ook maar dit wordt steeds minder doordat de kwaliteit minder goed is dan bij compatible.

Kwaliteit? De kwaliteit van refills is redelijk, doordat het hervulde inktpatronen/toners zijn kun je meerdere problemen tegenkomen. Producten kunnen bijvoorbeeld niet geaccepteerd worden, of de spuitkanalen zijn niet goed schoongemaak of gecontroleerd.


Remanufactured:
Dit wordt voornamelijk bij toners gebruikt, de orignele behuizing wordt opnieuw gebruikt alleen worden sommmige draaiende onderdelen vervangen. Hierdoor wordt de kwaliteit al beter dan bij refills.

Wanneer remanufactured? Zodra dit mogelijk is zonder problemen met de A-merken wordt dit verkocht. Er zijn verschillen tussen de verschillende leveranciers. Sommige leveren refill andere leveren de remanufactured versie van de inkt of toners.

Kwaliteit?
Kwaliteit is over het algemeen prima, de kwaliteit is over het algemeen beter dan de refills en minder goed dan de compatible inkt en toners.

Compatible:
Compatible inktpatronen of toners zijn producten die volledig 100% nieuw zijn. Voordeel is dat het de betrouwbaarheid ten goed komt.

Wanneer compatible? Zodra dit mogelijk is zonder patenten te schenden en wanneer de productiekosten laag zijn. Dit is een rekensom die gemaakt wordt. Vaak is de chip het grootste probleem, kwa ontwikkelkosten. Zodra de inktpatronen/toners een langere tijd leverbaar zijn zie je de prijzen ook dalen doordat de ontwikkelkosten terugverdient zijn.

Kwaliteit? De kwaliteit is van bovengeemde 3 versies de beste. Je hebt de minste uitval.. waardoor een hogere kwaliteit betrouwbaarheid gehaald wordt. Voordeel is ook dat de prijzen doorgaans lager zijn... De uitval wordt in de verkoopprijs verwerkt.

Mvg, Go4inkt.nl



« naar blog overzicht

Klant login

Beoordeling Go4Inkt