Levensduur printers??

13-11-2015, door:


Levensduur printers?? Wij als Go4inkt krijgen van klanten vaak de volgende vraag:
Ik heb onze printer 3 jaar geleden gekocht en deze geeft nu een foutcode of hij functioneerd niet goed meer. Canon, HP, Epson of Brother geeft aan dat het verstandiger is een nieuwe printer aan te schaffen. Dit omdat repareren van deze printers duurder is dan het aankopen van een nieuwe printer wordt aangegeven. Klopt dit?



Achtergrond
Wanneer naar de levensduur van printers gekeken wordt over de afgelopen 10 jaar zie je een verandering ontstaan/aankomen. Alles moet in het huidige tijdperk goedkoper, groter, sneller en alles is vergankelijker geworden. Nieuwe technologien ontwikkelen zich sneller waardoor aparatuur sneller verouderen. Veel merken zullen waarschijnlijk denken, waarom dure machines produceren die na 2-4 jaar weer achterhaald zijn terwijl het voor een fractie gemaakt kan worden tegenwoordig met kortere levensduur. De klant kan beter na 4 jaar een nieuwe printer kopen, dan kunnen we blijven doorontwikkelen en we moeten de economie draaiende houden ;-).... Deze vraag kunnen we als Go4inkt natuurlijk nooit beantwoorden. Dat gaat onze pet te boven op dit moment.

Voor wie is dit artikel bestemd?
Dit artikel is geschreven met de huis tuin en keuken printers in het achterhoofd die tussen de 50-250 euro kosten.

Mogelijke Defecten
Er kunnen veel verschillende problemen ontstaan bij printers. Dit kunnen zijn:
- Papierstoringen
- Problemen printkop
- Problemen met inktkussentjes
- Strepen op de afdruk (dit is meestal op te lossen)
- Problemen met doorvoer van papier
- Aansluitproblemen
- Het afbreken van onderdelen

Veel voorkomende foutcodes Canon printers:
Errorcode B200 Canon printers
Dit is een printkopfout, mogelijk oplossing haal uw printkop uit de machine en plaats deze weer terug en bekijk wat het resultaat is. Probeer ook eens je printkop schoon te maken. Wanneer dit niet de oplossing is dan kun je een nieuwe printkop gaan kopen. Wij als Go4inkt adviseren dan een nieuwe printer te kopen, omdat dit goedkoper is dan een nieuwe printkop en er is weer 2 jaar garantie.

Errorcode UO52 Canon Printers
Dit is ook een printkopfout, haal de printkop uit de machine maak deze schoon wanneer nodig en plaats deze weer terug. Wanneer dit niet de oplossing is dan is het raadzaam om naar een nieuwe printer uit te kijken. Dit uiteraard alleen wanneer deze buiten de garantie valt (meestal 2 jaar)

Verstoppingen:
Het komt geregeld ook voor dat er verstoppingen ontstaan in de printkop. Via de software op de printer kun een aantal keren een reiniging of dieptereiniging laten uitvoeren. Mocht dit niet baten en de printer valt buiten de garantie geven de grote merken aan dat het einde oefening is. Als go4inkt hebben we dan nog een mogelijkheid, voor veel printers hebben we reiningspatronen te koop waardoor de hardnekkerige verstoppingen ook verholpen kunnen worden. Hierdoor kun je langer je huidige printer blijven gebruiken.

Garantie op printers:
Veel levernaciers hanteren 2 jaar garantie, dit kan per merk verschilen. Vraag dit even bij je leverancier waar de printer gekocht is. Veel merken hanteren het volgende:
- 2 jaar garantie, met vaak 1e jaar ophaal, 2e jaar carry in.

Onze aanbeveling.
Zodra de printer buiten de garantie valt is reparatie van deze printers niet meer haalbaar bij printers voor huis tuin en keuken gebruik (tot +/- 250 euro aan aanschafwaarde). Dit is niet meer verantwoord en we raden dan ook altijd aan een nieuwe printer te kopen.

We adviseren onze klanten altijd niet te dure printers aan te schaffen wanneer dit voor incidenteel gebruik is, tussen de 50-100 euro dit voornamelijk door de levensduur van de printers. Ook adviseren we om een printer te kopen met minimaal 4 losse inktpatronen. Dit omdat je dan ook alleen die kleur vervangt die leeg is. En je hebt de mogelijkheid om goedkopere huismerken te gebruiken.

Dit geld voor de huis tuin en keukenprinters met het verbruik van één pak papier (500 vel) per maand of per 2 maanden. Naar mate je meer gaat printen kan dit weer anders liggen omdat dan andere eisengesteld worden meestal. Vraag dit even bij ons op info@go4inkt.nl dan kunnen we misschien helpen met adviseren.

Bij vragen meld ze even per mail op info@go4inkt.nl dan gaan we naar een oplossing zoeken samen.
 
Mvg, Team Go4inkt



« naar blog overzicht

Duracell CR2430 Knoopcel (1 stuks) Duracell CR2430 Knoopcel (1 stuks)
€ 2,85
(incl. 21% btw)

Klant login

Beoordeling Go4Inkt