Zakelijk Printen Duur?! Dit kan misschien anders!

01-11-2015, door:


Zakelijk Printen Duur?! Dit kan misschien anders!Heeft u een zwart/wit printer of een kleurenprinter en vind u dat de afdrukken te duur zijn of meent u dat u kunt besparen op de printkosten. Dat zou best eens kunnen. Dit artikel is voornamelijk interessant voor klein zakelijke tot midden zakelijke verbruikers (zonder dat je vast zit aan contracten). Tevens kan dit ook interessant zijn voor de particulier die schoolgaande jeugd heeft en flinke boekwerken moeten printen. Lees verder hoe u kunt besparen op uw printkosten of hoe het misschien anders zou kunnen.

In het algemeen kiezen veel bedrijven voor een laserprinter (of all in one) en gebruiken deze voor het gehele print of kopieerwerk. Dit zijn meestal geen inktjetprinters maar laserprinters waar toners (toners met poeder) in gaan. Hiervoor wordt meestal een all in one kleuren laserprinter gekozen (meestal met de functies printen/scannen/kopieren). Bij deze printers is voor iedere kleur een aparte toner nodig. Dat is verder prima en werkt ook goed.

Je kunt als bedrijf ook de overweging maken een aantal zwart wit printers aan te schaffen voor het printwerk. En één kleuren all in one voor het printen van de kleuren kopieen. Deze zwart/wit printers zijn voordeliger in het printen doordat de toner goedkoper is voor alleen een zwart/wit printer.

Wanneer de toners leeg zijn en er worden nieuwe besteld, schrik je op een gegegeven moment wanneer 4 nieuwe kleuren toners aangeschaft moeten worden. De kosten bedragen zo enkele honderden euro's. Dat is vooral vreemd wanneer voornamelijk zwarte tekst geprint wordt. Naast de toners hebben sommige merken zoals HP en Brother ook te maken met drums of verhittingsstations of opvangbakjes.

Voor een aantal klanten hebben we onderzoek gedaan naar de kosten per pagina voor een aantal HP printers om te bekijken wat de kosten per pagina zijn voor deze printers om zo een goede keuze te kunnen maken. De verschillen zijn namelijk enorm. Het loont zich zeker om hier even wat dieper in te duiken. Wij als Go4inkt zijn bereidt om u als bedrijf hierin te ondersteunen, vraag dit even per mail op info@go4inkt.nl.

In onderstaande vergelijking bekijken we het gebruik van Originele toners. Bij gebruik van eventuele huismerk varianten kun je mogelijk nog meer besparen. Maar we vergelijken in dit artikel alleen de Originele toners om de vergelijking zo zuiver mogelijk te houden.


Laser:
  Printers in vergelijking Zwart
cent/pagina
Kleuren
cent/pagina
Printen scannen kopieren HP Color LaserJet Pro MFP M 476 2,43 4,37
  HP LaserJet Pro 500 color MFP M 570          1,70 3,42
  HP Color Laserjet Pro MFP M 176 4,15 5,50
       
Printen HP Color LaserJet Enterprise M 553 1,64 2,97
  LaserJet Enterprise M506x 1,47 x
  HP LaserJet Enterprise P3015 1,52 x
  HP Color Laserjet Pro CP 5225  2,04 3,34
  HP Color Laserjet Pro 200 M 251 3,30 4,60
* Bij bovenstaand is het verbruik van eventuele drums/opvangbankjes en verhittingsstations niet meegenomen.
* Prijspeil november 2015

Inktjet:
  Printers in vergelijking Zwart
cent/pagina
Kleuren
cent/pagina
Printen scannen kopieren HP Officejet Pro X476dw MFP 1,10 1,55
  HP Officejet Pro X576dw MFP 1,10 1,55
       
Printen HP Officejet Pro X451dw 1,10 1,55
  HP Officejet Pro X551dw 1,10 1,55
* Prijspeil november 2015


Uit bovenstaande vergelijkingen kun je meerdere conclusies trekken.
  • Doordat het maar een aantal printers zijn kunnen er wat verschillen ontstaan wanneer je andere types gaat vergelijken.
  • Er zit veel verschil in de prijs per pagina, het loont zicht dus om dit uit te zoeken.
  • Het is duidelijk dat er verschil zit tussen de prijs per pagina bij zwart wit machines en kleuren machines.
  • Tevens is een verschil zichtbaar tussen machines die alleen kunnen printen en die kunnen printen, kopieren en scannen.
  • Je ziet een groot verschil met de X476, X576, X451, X551, dit is de nieuwe zakelijke inktjet van HP.

Onze Conclusie:
Bij de zoektocht naar een laserprinter/kopier is het rendabel om een zwart/wit printer aan te schaffen voor de bulk en een losse kleuren kopier voor de incidentele kopien/scans of kleurenafdrukken. De aanschaf van een extra zwart/wit printer wordt snel terugverdient, zie de verschillen in prijs per pagina. Kijk en onderzoek altijd even de nieuwste modellen, modellen in onze vergelijking kunnen over 1 a 2 jaar weer verouderd zijn. Het kan interessant een duurdere machine te nemen die goedkoper is in verbruik. Dit is een overweging, maak een kosten/baten analyse.

Alternatief zonder comprimissen HP zakelijke Inktjet
HP heeft nu ook een alternatief voor u als bedrijf. Ze hebben sinds 2015 een nieuwe zakelijke inktjet op de markt gebracht. Hier kun je kiezen tussen alleen een printer of een printer met kopie en scan functie. Een fax zit er ook bij, even als een Wifi & LAN aansluitingen. De printers varieren tussen de 200-600 euro, ligt een beetje aan het type die je zoekt.
Bijvoorbeeld:
Alleen printers:            ==> HP Officejet Pro X451dw printer of de HP Officejet Pro X551dw printer
Printer/scan/kopie/fax: ==> HP Officejet Pro X476dw MFP printer of de HP Officejet Pro X576dw MFP printer
Wanneer je hier de zwarte afdrukken van gaat vergelijken met de laserprinters in bovenstaande vergelijking.

Op dit moment adviseren we deze inktjets voor klein en midden bedrijf. Compact, printen scannen kopieren en de prijs is prima.

Mocht je deze printer werkend willen zien, we hebben deze live draaien bij ons in de winkel.

Misschien geeft dit wat stof om over na te denken.

mvg team Go4inkt



« naar blog overzicht

Klant login

Beoordeling Go4Inkt